Met oog voor de toekomst

Bredius krijgt een houten constructie. We bouwen met hout en passen hernieuwbare onderdelen toe om het milieu te sparen en minder tot overlast te zijn voor de buurt. Want met hout bouwen is schoner en sneller. Daarbij leidt houtbouw tot CO2-reductie, want we gebruiken minder beton. En wist u dat na het kappen van bomen de opslag van CO2 in het hout bewaard blijft?

Nul-op-de-meter

Natuurinclusief

Sociale cohesie

Deelmobiliteit

Spaarndammerbuurt

Comfort en geld

Koopt u een nieuwbouwappartement in Bredius, dan zit u goed. Want de woningen krijgen minimaal een A+++-label. A+++ betekent dat u een nul-op-de-meterwoning hebt; uw woning verbruikt net zoveel energie als dat er (duurzaam) wordt opgewekt. Daarbij geniet u van een heel aangenaam binnenklimaat. Geen tocht, koude of hitte en geen vocht. Dankzij een slim bouwsysteem en nog slimmere techniek is alles automatisch goed geregeld. De vloerverwarming kan trouwens in de zomer ook enkele graden koelen.

Financieel voordeel

Afhankelijk van het energielabel kunnen kopers sinds 1 januari 2024 extra geld lenen bovenop de maximale hypotheek. Met het energielabel A+++ van Bredius kunnen kopers nog eens minimaal € 20.000 extra lenen.

Goed voor de natuur

Bredius is duurzaam, zowel in energieverbruik als in materialen. De ‘Groene Kamer’ in het hart van het gebouw is een uitnodigende ruimte waar bewoners en bezoekers samen kunnen komen. Het weelderige groen geeft natuurlijk tegenwicht aan de stadse setting. Nestkasten, insectenhuizen en andere faunavoorzieningen maken Bredius tot een gastvrije omgeving voor vogels, vleermuizen, vlinders en bijen. In de binnentuin, op het dak en via het groen aan de gevels wordt regenwater opgevangen en langzaam afgevoerd. Kortom, Bredius is rainproof en diervriendelijk.

Samen delen

Kopers in Bredius kopen of huren een parkeerplaats in de parkeergarage onder het gebouw. Daarnaast gaan we samenwerken met een aanbieder van elektrische deelauto’s, bakfietsen en stadsfietsen. Zo kunt u dicht bij huis gemakkelijk gebruik maken van gedeelde voorzieningen, wanneer u daar behoefte aan heeft.